Helsinki

Elämäntapamuutokseeni liittyvien uusien tapojen omaksumisen pohjustusta

Kaupallinen yhteistyö http://www.muutos.net kanssa

Videolta muutosasiaa jokaisena päivänä

Ensimmäisten kahden viikon aikana jokaisena päivänä kuuntelin lyhyen Muutos-luennon videolta. Olisi ollut myös mahdollista lukea samat asiat, mutta oli kiva kuunnella ja katsella. Luennot olivat lyhkäisiä, alle 10 minuutin pätkiä. Lisäksi luulen, että valmentajan katseella ja äänellä, vaikka ruudulta, on oma tietty vaikutuksensa. Melkein kuin olisi henkilökohtaisessa valmennuksessa.

Vanhaa tuttua tietoa ruuansulatuksesta

Asiat olivat suurimmaksi osaksi vanhoja tuttuja. Kaikkihan me ollaan kuultu pienestä pitäen ohjeita rauhallisesta syömisestä ja ruuan huolellisesta pureskelusta. Hyvä saada muistutus kuitenkin, että ruuansulatuksen on helpompi toimia, kun ruoka on mahdollisimman hienoksipureskeltua.

Vedenjuontia ja vessassakäyntiä

Kehon nesteytys on sekin tuttu juttu, teoriassa. En ole koskaan kannellut vesipulloa mukanani, koska ”enhän ole mitään maratonia juoksemassa”. Olen lähinnä keskittynyt kauhistelemaan vedenjuontiin liittyvää varmaa pissallakäynnin lisääntymistä. Vieläkään ei ole vesipulloa mukana, mutta nyt kirjaan juodut lasilliset. En ole vielä yltänyt Muutos-ohjelman tavoitteeseen 1,5 – 2 l päivässä. Vedenjuonti liittyy myös näläntunteeseen. Joskus tulee kuulemma syötyä, vaikka kysymys on janosta. Vedenjuonti on ensimmäinen konkreettinen muutos elintavoissani.

Rauhallinen aloitus, neljäs viikko menossa

Valmennuksen rauhallinen tahti voi yllättää. Tarkoituksena on kuitenkin valmistaa mieltä ja rakentaa pohjaa tulevaa varten. Päämääränä on hidastaminen. Nopea hotkiminen on monelle arkipäivää, monesti olosuhteiden takia, mutta myös tavan takia. Näiden kolmen ja puolen viikon aikana on opeteltu syömään hitaasti, pureskelemaan huolellisesti ja juomaan vettä riittävästi. Jos on omaksunut nämä uudet tavat ja tietoa, se on jo riittävää.

Kuunneltavaa ja luettavaa riittää. On lisämateriaalia kuten ruokareseptejä ja liikuntaohjeita eri tarkoituksiin. Itse asiassa saatu tieto on vaikuttanut jo siihen, että esimerkiksi kasviksia on tullut hankittua entistä enemmän, vaikka se ei varsinaisesti ole vielä ohjelmassa. Reseptikirja avautuu kokonaisuudessaan ohjelman 6. viikolla.

Konkreettisia tekoja on viikottainen itsearviointi ja oman painon ja vyötärön mittaukset. Konkreettista on myös kuunneltujen luentojen ja itsearviointien ruksiminen ohjelmasta. Myös edistymisjana näyttää, kuinka pitkällä ollaan vuoden pituisessa ohjelmassa. Alussa ollaan.

Itselle tämä tahti on ollut ihan sopiva. On tapahtunut pieniä muutoksia, jotka olen pystynyt tekemään.

Terv. Liisa

#elämäntapamuutos #muutosnet #muutosohjelma #hyvinvointivalmennus #elämäntavat #uusientapojenopettelu

Esikatselu(avautuu uuteen välilehteen)

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Elämäntapamuutokseeni liittyvien uusien tapojen omaksumisen pohjustusta”

  1. Ä ajankuluksi Sanoin jääkaapissani olevan Parmesaan juustoraastetta. Epäilit. Olit oikeassa. Pussin kyljessä lukee Grana Padano. Toi mieleen minulle Parmesanin. Se siitä. Terveisin Ä.

    Lähetetty iPadista

    Tykkää

  2. Oli kiva lukea juttusi. Teksti nasevaa ja selkeää lukea. Osaahan se Liisa! Vedestä. Vanhuksille Suositellaan 1,00-1,5 l päivässä . Siihen sisältyy muukin kuin vesi, kahvi,mehu ja muut nesteet Mutta se voi olla eri juttu sinun ohjelmassasi. Nesteen määrä on hyvä jollain lailla pitää kont- rollissa. Vuoden ohjelma! Kestävyyttä ! Tulen seuraamaan mielenkiinnolla juttujasi. TerveisinÄ

    Lähetetty iPadista

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.