Ulkopuutarhan lisäksi Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan kuuluvat kasvihuoneet. Kymmenen niistä on avoinna yleisölle. Kasvihuoneet on jaettu osiin eri ilmastotyyppien mukaan. Ne sisältävät kuivien aavikoiden, kosteiden sademetsien ja trooppisten kosteikkojen kasveja.

Kasvitieteellisen puutarha siirrettiin Turun palon jälkeen hevosvankkureilla Helsingin Kaisaniemeen vuonna 1829.
Ensimmäisenä kävijä saapuu suureen, rehevään Palmusaliin. Vaikutteita rakenteisiin on otettu Lontoon Kew Gardenista. Palmusali on kasvihuoneiden näyttävin osa, se valmistui vuonna 1889 arkkitehti Gustaf Nyströmin piirtämänä.
Kasvihuoneissa voi tavata tavallisen bambun lisäksi kurttuhamebambun, apostolinmiekan (lilja), jättipöhkövekan, elämänlangan, kuristajaviikunan ja uurremuorin.

Kasvitieteellisten puutarhojen vetonaula ja yleisömagneetti ovat parananjättilumpeet. Lumpeella on isot, veden päällä kelluvat lehdet.
Lumme on peräisin Etelä-Brasiliasta Parana-joelta. Siellä lummetta käytettiin hyväksi lastenhoidossa; pienet lapset laitettiin kelluville lehdille päiväunille.

Pääsymaksu kasvihuoneisiin on 10 e aikuisilta ja 5 e lapsilta. Sisäänkäynti alueelle on Kaisaniemenrannan kautta.
https://www.luomus.fi/fi/kaisaniemen-kasvitieteellinen-puutarha
Kuvat ja teksti: Liisa Maunola
Kuva Liisasta: Matti Pasanen
Vaatevinkki:

Seuraava kappale sisältää mainoslinkin. Mainoslinkki on merkitty *-merkillä.
Lindexin valkopohjainen viskoosipusero on nyt alessa. Puserossa on pinkkejä, oransseja ja punaisia kukkakuvioita, leveät pallohihat ja korostettu vyötärö.
* Tästä linkistä pääset ostoksille Lindexin verkkokauppaan:
#kaisaniemi #kasvitieteellinen #kasvihuone #palmusali #parananlumme